Nuorisovaalit tulossa keväällä

Olemme juuri ilmoittautuneet mukaan keväällä 2015 järjestettäviin nuorisovaaleihin. Nuorisovaalithan järjestetään koulussamme kaikkien valtakunnalisten vaalien, eli eduskuntavaalien, kunnallisvaalien, presidentin vaalien ja europarlamenttivaalien yhteydessä. Keväällä 2015 vuorossa ovat eduskuntavaalit. Nuorisovaaleissahan ovat äänioikeutettuja kaikki yli 15-vuotiaat, joilla ei vielä ole äänioikeutta varsinaisissa vaaleissa. Nuorisovaalit järjestetään sen verran varsinaisia vaaleja aikaisemmin, jotta tulos on selvillä ennen varsinaista vaalipäivää. Voimakkaalla uutisoinnilla pyritään vaikuttamaan äänestysoikeutettujen päätöksiin ja saamaan siten mutkan kautta nuorten ääni kuuluville myös varsinaisissa vaaleissa.

Olemme pyrkineet myös järjestämään oman vaalipaneelin liki kaikkien vaalien yhteydessä. Ainoastaan presidentinvaalit olemme joutuneet jättämään väliin, sillä ehdokkaat tuskin ehtivät meille saakka mielipiteitään kertomaan. Nytkin tarkoituksena on järjestää väittelytilaisuus, johon kutsutaan kaikkien merkittävien puolueiden edustajat nuorison tentattavaksi. Yleisöksi kutsumme omiemme lisäksi myös ammatillisen puolen edustajia. Hankkeessa toimimme yhdessä nuorisovaltuuston kanssa.

  •  Koulukohtainen vaali toteutetaan 23.3.-9.4.2015 ja koulu ilmoittaa tulokset ääntenlaskujärjestelmään viimeistään 10.4.2015.
  •  Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry kokoaa nuorten äänet valtakunnallisesti yhteen ja tulos julkistetaan vaaliviikon keskiviikkona  15.4.2015 Seinäjoella.
  • Nuorisovaalit löytyy nyt myös Facebookista: facebook.com/nuorisovaalit sekä Twitteristä: twitter.com/nuorisovaalit