Lukion uudet sivut

Toteutimme TVT02-kurssilla Luoman Heikin ohjaamana lukion kotisivujen uusimisen WordPress-ohjelmalla. Tämä kurssi oli eräs valintamahdollisuus teemaviikolle. Kurssilla opimme sivujen luomiseen liittyvistä asioista, kuten cPanelista ja WordPressistä. Opimme myös, että mitä kaikki webhotelli-sivujen palvelut tarkoittavat, ja tilasimme webhotellin osoitteesta Hostingpalvelu.fi, johon me pystyimme harjoittelemaan sivujen tekemistä. Lopulta siirsimme valmiit osat lukion oikeille sivuille.

Lukion sivuilla pyrittiin säilyttämään vanhojen sivujen tunnusomainen punainen väri ja yksinkertaisuus. Useimmat vanhoista artikkeleista on siirretty uusille sivuille. Uusilla sivuilla on satsattu responsiivisuuteen, joka pitäisi näkyä eityisesti mobiililaitteilla sivuston käyttömukavuutena. Etusivun ja myös muiden sivujen moduuleita on parannettu, esimerkiksi kalenteri on kätevästi näkyvillä heti etusivulla, kuten myös sää. Myös Facebook-sivupalkki on tehty paremman näköiseksi. Sivuston valikkorakenne on perustaltaan sama, mutta hieman paranneltu. Kotisivujen teon yhteydessä luotiin myös ruokalista Googlen kalenteritoiminnolla ja opetettiin merkintöjen tekeminen koululukeskuksen ravitsemistyönjohtajalle.

Mitä mieltä olet uudistetuista sivuista? Annathan arvosanan sivuilta löytyvään arvostelupalkkiin, joka aukeaa vasemmassa laidassa olevasta nappulasta.

TVT02-kurssilla mukana olivat: Aaltonen Valtteri, Ala-Ikkelä Jone, Alasaari Miikka, Estakari Samuli, Haapaniemi Matias, Hietalahti Roni, Joensuu Aleksi, Korkmaz Tufan, Kuja-Kyyny Daniel, Malinen Matias, Mäenpää Juho, Nikkola Arttu, Peltomäki Juho, Piipari Eero, Sinisalo Jere, Uusitalo Riku sekä tämän artikkelin kirjoittanut Siirtola Henri.