Liikuntalinja 2019 – 2020

Lukuvuosi on lähtenyt taas hienosti aamutreenien osalta käyntiin. Liikuntalinjan harjoituksissa keskitytään pääsääntöisesti urheilijan fyysisen toimintakyvyn kehittämiseen, urheilijana kasvamiseen ja omalle lajille tyypillisten taitojen kehittämiseen, unohtamatta hauskaa yhdessäoloa. Liikuntalinja on tarkoitettu niille opiskelijoille, jotka haluavat yhdistää urheilun ja opiskelun. 

Opiskelijoilla on mahdollisuus neljään harjoitustuntiin viikossa. Harjoitukset pidetään aamutreeneinä tiistaisin ja torstaisin. Näin oppilailla on mahdollista kahden harjoituksen tekeminen samalle päivälle tai vaihtoehtoisesti illan omistamisen opiskeluille. Tänä vuonna oppilaat vaikuttivat itse siihen mitä liikuntatestejä he tekevät. Lukuvuoden aikana liikuntalinjalaiset testaavat fyysisiä ominaisuuksia kolme kertaa ja näin saavat myös testien kautta palautetta omasta kehittymisestään.

Treenit pidetään Kauhajoen kaupungin hyvin toimivissa harjoitustiloissa, lukion lähellä. Alkusyksyllä liikuntalinjalaiset kuluttavat ahkerasti urheilukentän alustaa ja kelien kääntyessä kylmemmiksi harjoittelu tapahtuu liikuntasaleissa ja juoksusuoralla. Keväällä kelien salliessa treenataan taas ulkoliikuntapaikoilla. Liikuntasalin remontin yhteydessä rakennettu toiminnallinen kuntoilutila tulee olemaan myös paljon liksalinjalaisten käytössä.

Aamutreenit urheilukentällä
Juoksusuoralla

Lukuvuotena 2019-2020 liikuntalinja on hyvässä suosiossa oppilaiden keskuudessa, koska kovaa treenaavia liksalinjalaisia on mukana 30. Ensimmäisen vuoden opiskelijoista mukana on 13 taitavaa liikkujaa. Tänä vuonna erillistä koripalloryhmää ei ole, vaan treenit pidetään samalla porukalla monilajiryhmässä. 

Samuli Järvelä, monilajiryhmä