Hae opiskelijaksi Kauhajoen lukioon!

Peruskoulun yhdeksäsluokkalaisilla on valinnan paikka edessä, sillä yhteishaku lukiokoulutukseen ja ammatillisiin oppilaitoksiin alkaa tiistaina 19.2.2019 ja päättyy tiistaina 12.3.2019.

Kauhajoen lukio on tasokas yleislukio, joka antaa hyvät jatko-opintovalmiudet yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Opiskelija voi tarjottimeltamme valita pakollisten kurssien lisäksi monenlaisia syventäviä ja soveltavia kursseja. Valtakunnallisia lukiodiplomeja voi suorittaa liikunnasta, musiikista, kuvataiteesta ja mediasta. Näiden lisäksi voi suorittaa äidinkielen kirjallisuusdiplomin.

Kansainvälisyys on eräs painopistealueistamme. Lukiossa voi opiskella useita vieraita kieliä joko alusta tai peruskoulun oppimäärää jatkaen. Lisäksi lukiossamme on vuosittain vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Lukuvuonna 2018 – 2019 lukiossamme on vaihto-opiskelijoita Yhdysvalloista, Belgiasta, Brasiliasta ja Espanjasta.  Vaihtoon lähtee vuosittain muutama lukiolainen.

Piper (USA) ja Fanni Lauhassa Blipp-vierailijoiden kanssa.

Lukiomme on myös innokas matemaattis-luonnontieteellisten kurssien, hankkeiden ja teemakurssien tarjoaja. Kauhajoen lukio yhdessä Ilmajoen ja Nurmon lukioiden kanssa osallistuu hiukkasfysiikan tiedeleirikouluun CERNissä ensi lukuvuoden tammikuussa. Lisäksi järjestämme vuosittain LUMA-viikon aktiviteetteja yhteiskoulun oppilaille sekä teemaviikon monitieteellisiä kursseja tai opintoretkiä mahdollisuuksien mukaan.

Tiedeleirikoulu Cernissä.

Humanistis-yhteiskunnallisista aineista kiinnostuneille löytyy myös runsaasti opiskeltavaa. Teemaviikoilla voi valita monitieteellisiä kursseja tai opintomatkoja, esimerkiksi psykologiasta tai historiasta kiinnostuneille.

Neuropsykologian ryhmän vierailu Seinäjoen keskussairaalaan.

Kauhajoen lukio on myös aktiivinen hanketoimija. Osallistumme lukuvuonna 2018 – 2019 Erasmus+ Blipp-hakkeeseen latvialaisen, espanjalaisen ja portugalilaisen koulun kanssa sekä Geopark-hankkeeseen yhdessä Kankaanpään Yhteislyseon sekä Pohjois-Satakunnan ja Suupohjan Leadereiden kanssa. Uusia hankkeita on vireillä ensi lukuvuodeksi.

Blipp-hankeryhmä Portugalissa keväällä 2018.

Urheilun ja opiskelun yhdistämiseksi on tarjolla liikuntalinja. Kauhajoen lukion liikuntalinjalle on erillinen haku. Hakemus jätetään viimeistään lukioon valinnan yhteydessä. Tänä lukuvuonna liikuntalinjalla on kaksi ryhmää: koripalloryhmä ja monilajiryhmä.

Lukio-opiskelu modernia tietotekniikkaa hyödyntäen on tätä päivää. Opiskelija saa valita digimateriaalin tai perinteisen kirjan mieltymyksensä mukaan. Joskus tarjolla on vain digimateriaalia. Tietotekniikan ja Abitti-ympäristön sekä moninaisten ohjelmien käyttöön opastetaan lukio-opintojen alussa, samoin muissakin tietokoneisiin liittyvissä asioissa.

Jatko-opintoja mietittäessä apuna ovat jatko-opintoinfot, jotka järjestetään perinteisesti tammikuun alussa sekä yliopistojen ja korkeakoulujen vierailijat lukuvuoden mittaan. Jatko-opintoinfoon saapuvat lukion entiset opiskelijat kertomaan opinnoistaan. Lukiolainen saa heiltä arvokasta ja ajankohtaista tietoa jatko-opintomahdollisuuksista. Lukiolaiset käyvät myös kiinnostuksensa mukaan mm. Studiamessuilla, Tampereen yliopistoihin tutustumassa tai lukiopäivillä Vaasassa tutustumassa yliopiston tai ammattikorkeakoulun opintoihin.  Uusimpana mahdollisuutena ovat yliopistojen ja korkeakoulujen kurkistuskurssit.

Lisätietoja opiskelusta Kauhajoen lukiossa saat opinto-ohjaaja Kirsi Samppalalta tai rehtori Virpi Nymanilta.

Kauhajoen lukion entisiä opiskelijoita vieraili lukiolla kertomassa jatko-opintomahdollisuuksista.