Abivuosi 2018 – 2019

Abiturienteilla on kiireinen vuosi edessään. Syksyn ensimmäinen jakso on lopuillaan ja syksyn 2018 ylioppilaskirjoitukset alkavat ihan kohta, 17.9. Suurin osa kolmasluokkalaisista hajauttaa eli kirjoittaa kolmannen vuoden syksyllä osan aineista, jotkut jopa toisen vuoden keväällä. Suurin osa kirjoitettavista aineista sijoittuu kuitenkin kolmannen vuoden kevääseen.

Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla löytyy kaikkien syksyn kokeiden koepäivät ja paljon muutakin hyödyllistä tietoa. Kauhajoen lukiossa eniten osallistujia on perjantain 21.9. reaalikokeessa, torstain 27.9. ruotsin kokeessa ja perjantain 28.9. reaalikokeessa. Muissa kokeissa on muutamia abeja ja korottajia.

Ylioppilaskokeista nyt syksyllä 2018 digitalisoituvat kemia ja fysiikka sekä äidinkielen kokeet, jotka muuttuvat samalla luku- ja kirjoitustaidon kokeiksi. Sitten on jäljellä enää matematiikan koe paperilla, joka sekin muuttuu digitaaliseksi ensi keväänä.

Syksyn ylioppilaskokeiden arvosanat saadaan marraskuun lopulla, jolloin ilmoittaudutaan kevään 2019 ylioppilaskokeisiin. Syksyn ylioppilaita juhlitaan keskiviikkona 5.12.2018.

Kevät 2019 aloitetaan jatko-opintoinfoilla 7.1. Lukion entiset opiskelijat saapuvat kertomaan opinnoistaan ja opiskelupaikkakunnistaan meidän lukiolaisille. Lukion opiskelijat saavat hyödyllistä tietoa niiltä aloilta, jotka heitä kiinnostavat.

Kevättalvella on luvassa viimeisiä kokeita, rästikokeita, Abigaala ja preliminäärejä ennen penkkareita torstaina 14.2.2019. Penkkareiden jälkeen abit aloittavat lukulomansa eli kolmen viikon jakson, jolloin he valmistautuvat kevään 2019 kirjoituksiin. Lukuloman aikana järjestetään tenttejä abiturienteille.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 12.3. ja päättyvät torstaina 28.3.2019. Kevään kirjoituspäivät löytyvät linkistä.

Kevään aikana abiturientit hakevat jatkokoulutuspaikkoja ja valmistautuvat mahdollisiin pääsykokeisiin tai tekevät ennakkotehtäviä kunkin jatko-opintopaikan ohjeistuksen mukaan. Aikataulut vaihtelevat eri aloille hakemisessa, joten tarkkana saa olla, että on oikeaan aikaan tekemässä hakemustaan. Opinto-ohjaaja on opiskelijan apuna mutta abiturientit itse ovat vastuussa siitä, että jättävät hakemuksensa ja mahdolliset ennakkotehtävät ajoissa ja osallistuvat mahdollisiin pääsykokeisiin ajallaan.

Kevään 2019 ylioppilaskirjoitusten tulokset tulevat toukokuun loppupuolella. Ne julkaistaan Wilmassa, joten Wilman salasanaa ei kannata unohtaa! Wilman tiedotteita ja viestejä kannattaa seurata pitkin kevättä muutenkin.

Jotta abiturientti saisi valkolakkinsa, hänen pitää suorittaa vähintään neljä ainetta kirjoituksissa sekä saada joko lukion oppimäärä (75 kurssia) tai ammatillinen tutkinto valmiiksi.

Perjantaina 31.5. pidetään lakkiaisten harjoitukset ja lauantaina 1.6.2019 klo 11.30 juhlitaan kevätjuhlia ja kevään ylioppilaita Koulukeskuksen salissa.