Yritysvierailu Pesmelille

Koeviikolla vapautui sopivasti yksi koepäivä käytettäväksi yritysvierailuun. Lyhyen kävelymatkan päässä oleva Pesmel lupautui esittelemään toimintaansa lukion ekaluokkalaisille. Valmistauduimme etukäteen tutkimalla yrityksen kotisivuja ja laatimalla kysymyksiä vierailulla esitettäväksi.

Vierailu onnistui erinomaisesti. Isäntämme Harri Peltomaa piti aluksi lyhyen yritysesittelyn, jonka jälkeen opiskelijat saivat kysellä jo valmiiksi mietittyjä tai esityksen aikana mieleen tulleita kysymyksiä. Näimme myös esimerkkejä yrityksen projekteista kuvin ja videoin. Lopuksi teimme kierroksen kokoonpano- ja testaushallissa. Koululla jokainen opiskelija sai vielä kertoa, mitkä asiat vierailulla olivat eniten herättäneet mielenkiintoa ja mitä taitoja Pesmelillä työskentelevät tarvitsevat. 


Ohessa muutama poiminta opiskelijoiden yhteenvedoista. Niistä ilmenee miten tärkeitä tällaiset tutustumiset paikallisiin yrityksiin ovat.

“Minun mielenkiintoani eniten herätti yrityksen levinneisyys ympäri maailmaa. Minua kiinnostaa kuinka näin pienestä kaupungista kuin Kauhajoki voi löytyä näin suuri ja laaja yritys. Myös erilaiset videot ja kuvat olivat mielestäni kiinnostavia. Yritysesittely oli tehty hyvin ja siihen oli helppo keskittyä, moniin kysymyksiin sai vastauksen jo pelkästään diaesityksestä.

Jos työskentelee Pesmelillä pitäisi olla hyvä matikassa ainakin joissakin yrityksen tarjoamissa työtehtävissä, yrityksessä on työntekijöitä jotka ovat valmistuneet mm. insinööriksi, merkonomiksi/tradenomiksi. Myös fysiikkaa tarvitsee erilaisten laskujen tekemiseen. Myös olisi hyvä omata hyvä englannin kielen taito varsinkin jos matkustelee töiden takia paljon esim. Kiinaan tai Intiaan.”


“Itse koin mielenkiintoisimmiksi asioiksi suuret projektit esim. Intian varasto, yrityksen kansainvälisyys sekä laitteiden ja ohjelmien monimutkaisuus.

Pesmelillä työskentelevällä ihmisellä hyviä/pakollisia ominaisuuksia ovat pitkäjänteisyys, koulutus jollain teknisellä alalla joka sopii yrityksen töihin ja kyky työskennellä hyvinkin erilaisissa työtehtävissä Suomessa ja mahdollisesti ulkomailla. Mielenkiintoa alaa kohtaan täytyy löytyä myös runsaasti. Lisäksi myös ryhmätyötaidot ovat tärkeitä.”

Hallivierailu antoi käytännön tuntumaa yrityksen toimintaan.