Liikuntalinja 2017 – 2018

Liikuntalinjan/urheiluakatemian lukuvuoden 2017–2018 aamutreenit ovat lähteneet vauhdilla käyntiin. Liikuntalinja on tarkoitettu niille opiskelijoille, jotka haluavat yhdistää urheilun ja opiskelun.  Opiskelijoilla on mahdollisuus neljään viikkotuntiin omassa lajissa valmentautumiseen. Liikuntalinjalla olevat opiskelijat ovat aktiivisesti mukana oman lajinsa kilpailutoiminnassa. Kauhajoen lukion urheiluakatemia toimii osana Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemiaa.

Liikuntalinjan/urheiluakatemian harjoituksissa keskitytään lajitaitojen lisäksi myös henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen. Ominaisuusharjoittelussa pyritään kehittämään kaikkia fyysisten ominaisuuksien osa-alueita. Kehittämiskohteita ovat kestävyys, voima, nopeus, kimmoisuus, liikkuvuus ja kehonhallinta. Harjoitukset toteutetaan Kauhajoen kaupungin erinomaisissa harjoitustiloissa, jotka ovat luonnollisesti koulun välittömässä läheisyydessä.

Lukuvuodelle 2017–2018 liikuntalinja/urheiluakatemia sai uuden valmentajakaksikon. Monilajiryhmän valmentajana toimii Samuli Järvelä ja koripalloryhmän valmentaja on Janne Koskimies.

Monilajiryhmän värikäs urheilijajoukko koostuu nimensä mukaan monen eri lajin urheilijoista. Tällä hetkellä mukana on urheilijoita seuraavista lajeista: jalkapallo, pesäpallo, salibandy, taitovoimistelu, uinti, lentopallo, suunnistus sekä yleisurheilu. Monilajiryhmän keskeisimpiä tavoitteita ovat urheilijan fyysisten ominaisuuksien kehittäminen, lajitaitojen parantaminen sekä urheilijana kasvaminen.

Koripallolinjan harjoittelun kolme keskeistä tavoitetta ovat

  1. Koripallon peruslajitaitojen heittämisen, syöttämisen ja kuljettamisen kehittäminen
  2. Pelaajien fyysisten ominaisuuksien parantaminen
  3. Kokonaisvaltainen urheilijana kasvaminen

Koripallon aamuharjoittelu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Karhubasketin edustus- ja a-juniorijoukkueen valmennuksen kanssa, jolloin jokaiselle pelaajalle pystytään luomaan järkevä aamu- ja iltaharjoittelun kokonaisuus.

Valmentajien esittely:

Janne Koskimies on 29-vuotias turkulaislähtöinen ammattikoripallovalmentaja ja fyysinen valmentaja. Ennen Kauhajoelle tuloa hän valmensi Turussa (Turun NMKY 2010-13) ja  Tukholmassa (Solna Vikings 2013-16). Molemmissa paikoissa hän oli myös mukana lukioikäisten pelaajien aamuharjoittelussa. Koskimies on suorittanut koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) 2013.

”Aloittaessani Karhubasketin edustusjoukkueen apuvalmentajana ja fyysisenä valmentajana, oli luonnollista, että otan vastuun myös nuorten koripalloilijoiden aamuharjoittelusta. Olen ollut mukana lukioikäisten nuorten valmennuksessa oikeastaan koko valmennusurani ajan. Tämä siirtymävaihe juniorikoripallosta kohti aikuiskoripalloa on erittäin haastava ajanjakso nuorille pelaajille ja toivottavasti pystyn osaamisellani ja kokemuksellani auttamaan näitä nuoria matkalla kohti omia tavoitteitaan.”

 

Samuli Järvelä on 29-vuotias liikuntatieteen maisteri ja hän on yksi Kauhajoen yläasteen sekä lukion neljästä liikunnanopettajasta. Hänellä on vuosien kokemus yleisurheiluvalmentajana toimimisesta. Omalla urheilu-urallaan seiväshyppääjänä hän on saavuttanut vuonna 2014 hopeaa Kalevan kisoissa.

”On upeaa valmentaa motivoituneita nuoria urheilijoita. Toivon että omasta valmennuskokemuksestani sekä entisestä kilpaurheilijataustastani on liikuntalinjalaisille hyötyä”