Ylioppilaskirjoitukset keväällä 2020

Kevään 2020 ylioppilaskirjoitukset alkavat äidinkielen lukutaidon kokeella. Torstaina 12.3. pidetään äidinkielen kirjoitustaidon koe ja perjantaina 13.3. lyhyiden vieraiden kielten koe. Muut koepäivät löytyvät lautakunnan sivuilta: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/kevaan-2020-koepaivat. Paikalla pitää olla hyvissä ajoin koepäivän aamuna. Saliin aletaan kutsua klo 8.15 jälkeen.

Lautakunta ja lukiot kautta maan ovat joutuneet miettimään koronavirustilannetta ja siihen varautumista: https://www.ylioppilastutkinto.fi/koronavirukseen-varautuminen .Koronavirukseen sairastunut tai karanteenissa oleva kokelas ei saa tulla kokeeseen (katso LLKY:n https://www.kauhajoki.fi/site?node_id=221&action=show_data&p_id=1266&row=1 ja terveysviranomaisten ohjeet: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19). YTL:n ohjeiden mukaan kokelas hakee osallistumisensa mitätöintiä ja samalla valmistuminen siirtyy joulukuulle 2020 tai keväälle 2021.

Koronaviruksen ja muiden keväisten tartuntatautien ennaltaehkäisyssä hyvä käsi- ja yskimishygienia ovat tärkeimmät keinot välttyä sairastumasta. Jos kuitenkin sairastut, ota yhteyttä lukion rehtoriin puhelimitse ja noudata saamiasi ohjeita. Jos tilanne tuntuu ahdistavalta, ota yhteyttä lukion opiskeluhuollon jäseniin (kuraattori, terveydenhoitaja tai psykologi) lähettämällä Wilma-viesti tai soittamalla Wilmasta löytyvään numeroon.